Ligplaatsen

De Veerhaven biedt verschillende soorten ligplaatsen aan: ligplaatsen voor passanten, winterligplaatsen en vaste ligplaatsen.

Passanten zijn het hele jaar door van harte welkom omdat ervoor jachten een beschutten plek is aangelegd in de buurt van het karakteristieke Bureau Veerhaven.  Als u wilt weten of er nog voldoende ligplaatsen zijn, dan kunt u hierover contact opnemen met de havenmeester.

In het ‘Winterseizoen’ kunt u ook voor een langere periode in de haven verblijven. Voor dit seizoen, dat bij ons loopt van 1 oktober tot 1 april, worden ieder jaar een aantal winterligplaatsen uitgegeven. Niet alleen klassieke schepen maar ook jachten komen hiervoor in aanmerking. Informeer vrijblijvend bij de havenmeester naar de mogelijkheden.

De Veerhaven biedt ook een thuis aan zeegaande zeilschepen met een historisch karakter. De haven heeft  echter een beperkte capaciteit aan vaste ligplaatsen voor deze schepen. Het bestuur beoordeelt iedere aanvraag voor een vaste ligplaats afzonderlijk en kijkt of het schip op dat moment past binnen het beeld van de haven. Hiervoor kunt u contact opnemen met het bestuur.